• See more about Cubo!
    Studd Dog, Multichampion, International Champion, family member. LINK

  • Planned litters! You are wellcome to see planned litters of our Cubo. LINK

  • RHODESIAN RIDGEBACK SHOP!
    T Shirts, Sock, Jacket, Bags.....

  • STARR design 
    For dog lovers and rhodesian ridgeback owner, breeders and fans. LINK

Psarna Khoisan

 

PSARNA

Kot psarna smo še zelo mladi vendar naša ljubezen do psov in pasme rodezijski grebenar sega že v leto 2000, ko smo imeli čast spoznati prvega čudovitega  grebenarja, pripeljanega iz tujine. Tako se je začela naša dogodovščina in življenje z grebenarji. Kar nekaj let je preteklo in brskanja po internetu in končno leta 2006 je prišel naš mali razbijač Cubo. Zelo smo ponosni, da smo lastniki tako čudovitega psa kot je Cubo, ki ni samo odličen član družine ampak tudi idealen predstavnik pasme rodezijski grebenar. Leta 2010 je družino povečala grebenarka Cana.

SOJENJE

Skozi leta smo vzljubili in se zaljubili v pasmo in si zadali cilj, da poizkušamo ohranjevati pasmo za katero so se trudili veliki vzreditelji pred nami. V novembru upam, da bom uspešno opravila izpit za ocenjevanje zunanjosti te pasme. Zato ostanite blizu za novice, ki še prihajajo.

DESIGNS

Leta 2010 sem obrisla prah s skicirke in zopet začela ustvarjati. Seveda brez grebenarjev ne gre. Tako si lahko izdelke z motivi grebenarjev iz kolekcije STARR ogledate in kupite v naši spletni trgovini  Ponosni bomo, če boste delček naše umetnosti imeli tudi v vašem domu.

SPECIALNA ŠOLA ZA GREBENARJE

Z vzreditelji AYABA iz Hrvaške smo leta 2009 organizirali prvi seminar za pasmo rodezijski grebenar. Navdušenje lastnikov grebenarjev je bilo tako veliko, da se je iz tega razvila prva specializirana šola za grebeanarje v Sloveniji. Nekaj psov je uspešno opravilo izpit BBh iz vaj poslušnosti. Hvala vse lastnikom psov, da pridno delate s svojimi grebenarji. Šola uspešno deluje že 2 leto, število članov narašča.

Kmalu bomo dopolnili stran saj to ni vse in zgodba je dolga. Trenutno nas na veliko zaposljujeta Cubo in Cana, ki imata redne treninge.

Snezka
(Gregor, Cubo in Cana)

 

Smo člani klubov za rodezijske grebenarje
Austria, Slovaška, Slovenija, Hrvaška

Smo člani kinoloških klubov
KD Barje - Sekcija za rodezijske grebenarje

Smo člani kinoloških organizacij
Slovenija KZS, FCI
 

 

FIND US